EVEN VOORSTELLEN

WIE WIJ ZIJN

In de kern voornamelijk enthousiaste makers van verduurzaamde vleesproducten zoals rauwe ham en droge worst. In een tijd waar massaproductie hoogtij viert maken wij ambachtelijke producten van (bij voorkeur) lokaal geproduceerde, duurzame grondstoffen. Vanuit een kleine ‘worstmakerij’ in Katwijk maken wij uiteenlopende producten geïnspireert op veelal Zuid-Europese lekkernijen.

EERLIJK AMBACHT & 100% LIEFDE

Wij hechten veel waarde aan dierenwelzijn en voegen geen onnodige hulpstoffen toe aan onze producten. We werken dan ook graag samen met mensen die deze zelfde waarden hoog in het vaandel hebben staan. Op deze manier maken we eerlijke, duurzame producten met 100% liefde. Dat smaakt natuurlijk altijd beter.

ONZE PARTNERS

Arbouw Scharrelvlees

Coen Arbouw werkt sinds 2010 bij de slagerij van zijn vader en heeft een eigen boerderij in Hazerswoude-Dorp. Hier is hij o.a. een fokprogramma voor scharrelvarkens gestart. Midden in het Groene Hart lopen er nu 30 schitterende Bentheimers en Duroc-varkens uit Spanje. Ook zijn er op de boerderij in Hazerswoude-Dorp Hongaarse Mangalica te vinden. Coen vindt het belangrijk dat de dieren een prachtig leven krijgen. “Het vee wordt bij ons ouder dan bij andere reguliere slagers en supermarkten. Wist je dat een varken die als kiloknaller eindigt maar 26 weken leeft! Schandalig toch, bij Arbouw leven ze minimaal 70 weken!” “Ik wil een voorbeeld stellen hoe je ook kunt boeren. Ik neem mijn verantwoording voor mijn gezin familie en klanten. Ik produceer zonder fratsen. Puur natuur dat begint bij de basis.”  Wilt u meer weten over de varkens van Coen > www.arbouwscharrelvlees.nl

Bio. Boerderij Buitenverwachting

Beuling worstmakerij & charcuterie Buitenverwachting

Boerderij Buitenverwachting is een kleinschalige zich ontwikkelende multifunctionele biologische boerderij in het groene hart. Boerderij Buiten Verwachting is gebouwd in 1862. Henk van Rijn is dan de vijfde generatie van Rijn die op de boerderij heeft geboerd. Naar mate de jaren volgde veranderde de bedrijfsvoering van een gangbaar bedrijf naar een meer natuurlijke manier van boeren. Uiteindelijk resulteerde dit in 2000 in een omschakeling naar biologische productie. Op de boerderij vind u naast mooie vrije varkens ook melkvee, kippen/pluimvee en schapen. Boerderij Buitenverwachting is elke zaterdag van 11.00 tot 17.00 geopend voor het publiek. Er kan dan op de boerderij worden rondgekeken en meegeholpen. Wilt u meer weten over biologische boerderij Buitenverwachting > www.boerderijbuitenverwachting.nl

Natuurlijk Varkens

Natuurlijk Varkens is een kleinschalig project dat op een eerlijke en duurzame manier gezonde en kwalitatief goed varkensvlees produceert. De varkens die gehouden worden zijn gezonde, vrolijke varkens. Dit komt doordat ze leven in hun natuurlijke omgeving, veel vrijheid hebben. Ze kunnen lekker wroeten in de grond, modderen in hun eigen modderbad of luieren onder de eiken bomen. Natuurlijk Varkens werkt met varkens van het ras Gasconne. Het Gasconne of Gascogne varken is een van de oudste franse varkensrassen, afkomstig uit de Pyreneeën. Net als het Ibericovarken behoort de Gasconne tot een zeldzaam ras. Er zijn in Frankrijk naar schatting honderd fokkers, die zo’n duizend zeugen en tachtig beren onder hun hoede hebben. Het vlees van de Gasconne is roder dan het varkensvlees dat we gewend zijn en wordt hoog gewaardeerd door chefs in de betere restaurants. MEER WETEN > http://www.natuurlijkvarkens.nl/

De MeatCave

In een historisch kelder van een monumentaal pand aan de Breestraat bevind zich DE MEATCAVE. De Meatcave heeft geen menukaart. Dagelijks bereidt Robert de lekkerste gerechten. Je kan kiezen uit 3 tot en met 7 gangen (dinsdag en woensdag max. 5). Hierbij geef je je volledig over aan de grillen van de Grillmeester. De lekkerste smaaksensaties passeren de tafel en worden uitgelegd door de gastheer en de chef. De menu’s kunnen gecombineerd worden met een wijn-, bier-, dranken- of frisarrangement. Let op: verwacht specialiteiten, en geen kiloknallers en vreetpartijen. MEER WETEN > http://vandeleur-leiden.nl/meatcave/

BON VIVANT SCHARREL & BIOLOGISCH VLEES

Bon Vivant is de enige grossier in Nederland die gecertificeerd is om scharrelvlees en biologisch vlees te verkopen. Onze veehouders zorgen namelijk goed voor het welzijn van hun dieren. Zo krijgen de koeien en varkens voldoende ruimte en wordt hun natuurlijke gedrag gestimuleerd. Slagers die ons kwaliteitsvlees afnemen kiezen bewust voor scharrelvlees of biologisch vlees. Het is immers diervriendelijk en gezond. Meer weten over Bon Vivant > http://www.scharrel-vlees.nl/

Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder

Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder is een kleinschalige, duurzame fokkerij van Lakenvelder runderen. De dieren staan in de zomer buiten in de wei en in winter in de ligboxenstal. In de winter voeren zij ze alleen ruwvoer dat in de zomer van het eigen land wordt gehaald. De dieren worden geslacht bij een ambachtelijke slager. We verkopen vleespakketten en kleine stukken vlees aan huis. Wilt u meer weten over Lakenvelder Boerderij Boterhuispolder > http://www.boterhuispolder.nl/

PROEVEN