GEDROOGDE VLEESWAREN

Het verduurzamen van vlees is nog ouder dan de weg naar Rome. De belangrijkste ingrediënten voor dit proces zijn zout, de juiste bacteriën en tijd. De combinatie van deze factoren zorgen al eeuwen lang voor smakelijke producten. Alle recepten zijn door onszelf ontwikkeld, waarbij we altijd op zoek zijn geweest naar de juiste balans tussen de gerijpte vleessmaak en subtiele kruiderij. Kruiden werd van oudsher toegevoegd om de smaak van slecht vlees te maskeren, maar dat is vandaag de dag niet langer noodzakelijk. Wij streven er juist naar om de smaak van het vlees te benadrukken en te complementeren met kruiden en specerijen. Het smakelijke vlees van kleinschalige mesterijen, het zorgvuldige fermentatieproces en de langdurige rijping; dát is wat wij u willen laten proeven. We werken geregeld met seizoensgebonden producten hierdoor wisselt ons assortiment van tijd tot tijd.

GEDROOGDE VLEESWAREN

COPPA

± 500 gram

GEDROOGDE VLEESWAREN

SPECK

± 500 gram

GEDROOGDE VLEESWAREN

EENDENHAM GEROOKT

± 110 gram

DROGE WORST

RODE WIJN & KNOFLOOK

Dit klassieke Spaanse recept blinkt uit in zijn eenvoud. Het vlees wordt op smaak gebracht met alleen zout, peper, rode wijn en knoflook. Hoewel de Spaanse naam (Fuet) van deze worst eigenlijk ‘zweep’ betekent, is het een vrij milde worst waarbij de smaak van het vlees zoveel mogelijk in ere wordt gehouden. Naast de 100% varkensvlees variant maken we ook magere variant met rundvlees.

± 100 & 400 gram

DROGE WORST

GEPOFTE KNOFLOOK & ROZEMARIJN

Knoflook en rozemarijn is een voor de hand liggende combinatie. We hebben bij dit recept de scherpe smaak van verse knoflook vervangen door het karamel-achtige, volle aroma van gepofte knoflook. Deze smaak vullen we aan met de harsige, mediterrane smaak van verse rozemarijn. 

± 100 & 400 gram

DROGE WORST

GEROOKTE PEPERS & OREGANO

Onze eigen versie van de welbekende Spaanse Chorizo. Deze zijn in Spanje vaak sterk gekruid. Met name de hoeveelheid Pimenton (gerookt paprikapoeder) in een pittige, dan wel milde variant, zorgt voor een temperamentvolle, maar misschien wat ongenuanceerde worst. Ons recept bevat ongeveer de helft van de gebruikelijke hoeveelheid paprikapoeder, maar wordt onder ander aangevuld met andere gedroogde pepers. Deze pepers zijn niet erg scherp, maar geven een diepe smaak met tonen van gedroogde pruim, koffie, tabak, drop en rozijnen. Ten slotte worden de worsten gerookt voor de authentieke smaak en kleur.

± 100 & 400 gram

DROGE WORST

KOMIJN & MOSTERD

Komijn was een veelgebruikte specerij, tot het in de Middeleeuwen grotendeels uit de Europese keuken verdween. Opmerkelijk genoeg is het toevoegen van komijnzaad aan kaas een gebruik gebleven. We merkten dat het aardse aroma van komijn net zo geweldig is in verduurzaamde worst, als in verduurzaamde melk. Deze worst noemen we ook wel onze Leidsche Worst. In dit recept wordt daarom, net als autentieke Leidsche Kaas, slechts 20% vet toegevoegd. Voor de textuur en smaak zijn hele mosterdzaadjes toegevoegd.

± 100 & 400 gram

DROGE WORST

VENKELBLOESEM

Venkel heeft een anijs-achtige smaak die bijvoorbeeld in Italië vaak in combinatie met varkensvlees wordt gebruikt. Deze worst is geïnspireerd op de Toscaanse venkelworsten, die veelal met venkelzaad worden geproduceerd. Wij hebben ervoor gekozen om venkelbloesem te gebruiken, omdat dit een zachtere en meer verfijnde smaak heeft dan venkelzaad. Het stuifmeel in de bloesem geeft een lichte honingachtige, zoete toets, wat resulteert in een milde, aromatische worst.

± 100 & 400 gram